Casestudy: mozaïek tuintafel met bloemen

Casestudy: mozaïek tuintafel met bloemen

8 oktober 2019 Door Remco

Vorig jaar ben ik vanuit het Gooi verhuisd naar Wapenveld, een dorpje op de Veluwe vlak onder Zwolle. Een van de redenen om te verhuizen, was zodat ik een eigen werkruimte zou krijgen om te mozaïeken. Daarnaast is er nu ook ruimte voor een mozaïekwinkeltje om mijn zelf ontworpen producten te etaleren.

Op die manier kan ik mensen leuk ontvangen als ze wat willen kopen of bestellen of om zomaar even rond te kijken. Ik woon verder aan een leuke dijkweg langs de IJssel waar vooral met mooi weer veel toerisme is, zodat mensen eerder geneigd zijn af te stappen om een kijkje te nemen.

Van mijn buurvrouw kreeg ik afgelopen winter te horen dat ze graag een mooie mozaïek tuintafel door mij zou willen laten maken. Het moest een ronde grote tafel worden met veel kleuren groen en wat geel en roomwit. Dit vond ik een leuke opdracht, vooral omdat ik op mijn vorige adres hier bijna geen ruimte voor had.

Van de mozaïek tuintafel heb ik een soort bloemmotief van gemaakt met vooral veel rondingen die je met een speciale tang en techniek tot stand brengt. Dit vergt heel veel geduld en kundigheid, welke je opdoet met veel ervaring. Ook heb ik in deze bloem heel veel mozaïek rondjes geknipt, wat zeer arbeidsintensief is. Eerst snijd je van dezelfde maat vierkantjes en pas daarna knip je hier weer rondjes van.

Ook zijn de kleurencombinaties van een mozaïek tafel altijd heel belangrijk voor het eindresultaat. Al met al was het een hele uitdaging om er echt een prachttafel van te maken, wat in mijn ogen ook wel gelukt is. De buurvrouw was zo enthousiast dat ze me later zelfs een prachtige bos bloemen kwam brengen. Elke dag als ik bij haar langs rijd, kijk ik met zeer veel voldoening terug naar een geslaagde opdracht!