Mozaïek bedrijfslogo “Tazzina”

Mozaïek bedrijfslogo “Tazzina”

8 oktober 2019 Door Remco

Bedrijfslogo in Amsterdam

Via mijn website heb ik een offerte-aanvraag gekregen om van het logo van Tazzina, een lunchroom aan de Brouwersgracht te Amsterdam, een groot mozaïek blad voor aan de muur te maken.

Dit vond ik wel een leuke uitdaging. Gelukkig was het mozaïek bestemd voor binnen, waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken of het materiaal wel weerbestendig was.

De plaat die ik hiervoor gebruikt heb is MDF, 22 mm. Behoorlijk dik, maar voor een oppervlakte van 90 x 122 cm is dit wel de beste keuze. De achterkant heb ik in de lak gezet en het te bewerken gedeelte heb ik voorbehandeld met een speciale primer die ervoor zorgt dat de tegels beter hechten aan het MDF. Ook de zijkanten heb ik hiermee behandeld, want gemozaïekte hoeken zijn meestal het meest kwetsbaar.

Verhouding en ontwerp

Het allerbelangrijkste van deze leuke mozaïekopdracht is natuurlijk de vraag: hoe krijg ik het mozaïek logo in perfecte afmetingen en afstand op de plaat? Als het logo niet klopt, kun je beter meteen stoppen.

Uiteindelijk zijn alle letters afzonderlijk uitvergroot op de printer. De letter “T”, die extra groot is, heb ik in etappes geprint. Daarna heb ik alle letters afzonderlijk helemaal uitgeknipt en vastgeprikt op het MDF.

Met een beetje gepuzzel zijn toen alle letters in de juiste afstand van elkaar met viltstift omtrokken. Dan is het nog een hele toer om de letters netjes dezelfde uitstraling te geven.

De achtergrond heb ik met “strooi”-mozaïek gedaan. De klant wilde deze in vele tinten bruin gemêleerd. Na vele uren hard werken is dit het eindresultaat. De klant was erg tevreden!