Mozaïek in huis

Mozaïek in huis

8 oktober 2019 Door Remco

Mozaiek in huis

Mozaïek is een kunstvorm die gebruik maakt van kleine stukjes materiaal die gecombineerd worden tot een groter geheel. Dat kan een abstract motief zijn, maar ook een compleet schilderij met alle nuances van bijvoorbeeld een olieverfschilderij. 

De meest gebruikte materialen zijn marmer of andere steensoorten, mozaïek steentjes van glas, aardewerkscherven, spiegelglas of schelpen. Mozaïek is echter zó veelzijdig dat het niet ophoudt bij die materialen alleen. Je kunt gebruik maken van verschillend gekleurde glasscherven of kiezelsteentjes, kralen, houtsoorten, tegels en ga zo maar door.

Mozaïek kan worden toegepast op zowat elk voorwerp dat binnenshuis gebruikt wordt. Dat kan een bijzettafeltje zijn of stoel, een spiegelrand, lampenkap, een dienblad, een vaas of zelfs een prachtig schilderij. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos! 

Daarnaast is het belangrijk dat je als kunstenaar je eigen stijl en fantasie hanteert.

 

 

Toepassing binnenshuis

Gelukkig wordt het tegenwoordig steeds gemakkelijker om een mooi mozaïek voorwerp in huis of in de tuin te halen. Het nauwkeurige, geduldige en arbeidsintensieve werk van het ontwerpen en maken van een mozaïek kunstvoorwerp blijft natuurlijk bestaan.

 

Moderne fabricagemethoden maken echter dat er momenteel steeds meer mozaïek steentjes in een heleboel tinten ter beschikking komen. Daarnaast is het mogelijk om door handig en fantasievol gebruik van andere materialen de meest prachtige effecten te bereiken.

Hierdoor kan een simpel gebruiksvoorwerp omgetoverd worden tot een kunstzinnig object dat een aanwinst vormt voor elke ruimte binnenshuis. Bovendien is mozaïek toepasbaar voor bijna elk voorwerp in huis. 

Kijk maar eens naar alle voorbeelden in mijn webshop! Ben je op zoek naar een fantastisch mozaïek tafeltje dat past op het terras in de tuin? Bekijk dan de categorie met mozaïek tafels

Wil je een leuk dienblad of hanglamp voor in de keuken? Kijk dan in de categorieën die mozaïek lampen of mozaïek dienbladen tonen.

Zoek je een leuke mozaïek vaas, een verblinde mozaïek spiegel of een opvallend mozaïek schilderij? Hoe mooi zou bijvoorbeeld een modern schilderij zoals dit doordringende Mozaïek Schilderij Het Oog niet staan in je woonkamer?