Mozaïek tuintafel met bloemen

Mozaïek tuintafel met bloemen

1 maart 2020 Door Leen v. Dorp

Opdracht voor een ronde tuintafel

Van mijn buurvrouw kreeg ik afgelopen winter te horen dat ze graag een mooie mozaïek tuintafel door mij zou willen laten maken. Het moest een ronde grote tafel worden met veel kleuren groen en wat geel en roomwit. Dit vond ik een leuke opdracht, vooral omdat ik op mijn vorige adres bijna geen ruimte had om een grote tuintafel te maken.

 

Motief van de ronde tuintafel

Van de mozaïek tuintafel heb ik een soort bloemmotief van gemaakt met vooral veel rondingen die je met een speciale tang en techniek tot stand brengt. Dit vergt heel veel geduld en kundigheid, welke je opdoet met veel ervaring. Ook heb ik in deze bloem heel veel mozaïek rondjes geknipt, wat zeer arbeidsintensief is. Eerst snijd je van dezelfde maat vierkantjes en pas daarna knip je hier weer rondjes van.

 

Kleurencombinaties van de tuintafel

Ook zijn de kleurencombinaties van een mozaïek tafel altijd heel belangrijk voor het eindresultaat. Al met al was het een hele uitdaging om er echt een prachttafel van te maken, wat in mijn ogen ook wel gelukt is. De buurvrouw was zo enthousiast dat ze me later zelfs een prachtige bos bloemen kwam brengen. Elke dag als ik bij haar langs rijd, kijk ik met zeer veel voldoening terug naar een geslaagde opdracht!